Aprovat l'expedient de contractació i la licitació per adjudicar el servei públic d'aigua potable

Dijous, 25 d’abril de 2024

El Ple de l'Ajuntament de la Llagosta ha aprovat l'expedient de contractació i de licitació per a l'adjudicació de la concessió del servei públic d'aigua potable de la Llagosta. Entre les condicions del contracte hi ha la inversió de més de dos milions i mig d'euros. El punt es va aprovar amb els vots a favor del PSC i del PP i l'abstenció de LLEC i ERC.

La futura licitació del contracte tindrà un caràcter plurianual amb una durada de 25 anys, no prorrogables, i un valor de negoci estimat que ascendeix a 23.502.744,10 euros i que inclou el benefici empresarial. Durant els primers anys, l'empresa a la qual s'adjudiqui el servei municipal d'aigua haurà d'invertir aproximadament 1.600.000 euros en la substitució de les canonades de fibrociment que encara queden a la Llagosta. A més, també es demanen uns 900.000 euros per a altres millores.

A més, el plec de condicions indica que l'Ajuntament farà un control exhaustiu de la gestió i serà qui decideixi en última instància quines seran les inversions a realitzar en cada moment. També determina que es constituirà un fons social de 10.000 euros anuals per atendre aquells usuaris que rebin la classificació de vulnerables per part dels Serveis Socials de l'Ajuntament. Aquesta xifra duplica l'actual.

Prèviament a aquesta aprovació, ja es va donar llum verda al Pla Director d'abastament d'aigua potable de la Llagosta, a l'Estudi de viabilitat economicofinancera de la concessió del servei públic d'abastament d'aigua de la Llagosta i a la proposta d'estructura de costos del servei d'abastament d'aigua potable del municipi de la Llagosta. Tots aquests treballs previs han servit per determinar els plecs de condicions que regiran la licitació del servei.

L'alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, va indicar al ple que "donem un pas important per traslladar la diagnosi que va fer el Pla directori en el seu moment, en el que es deia que teníem entre un 70 i un 80% de fibrociment al nostre municipi i, ara, el nostre interès en el context actual de sequera es multiplica per intentar tenir la millor xarxa possible d'aigua per als veïns i veïnes". Sierra va afegir que "el nostre paradigma és que els veïns tinguin la millor gestió possible, la millor qualitat de l'aigua possible als seus domicilis i, a la mateixa vegada, paguin el menys possible en el rebut de l'aigua". L'alcalde confia a trobar empreses que vulguin licitar pel servei d'abastament d'aigua i estigui disposada a invertir a la Llagosta.

La portaveu de La Llagosta En Comú, Eva Miguel, va justificar l'abstenció del seu grup perquè "aquesta licitació no ens orienta si anem cap a un model consorciat o remunicipalització de l'aigua o estem fent un pas cap a un contracte amb una empresa privada".

Sierra va contestar que "el que fem és un camí per intentar treure tot el fibrociment, que si anem a una associació de municipis, no posarà aquest milió sis-cents mil euros, l'hauria de posar l'Ajuntament i no estem en condicions de fer-ho". L'alcalde va dir que el plec de condicions ja indica que "l'Ajuntament tingui sempre el control de totes les accions que s'han de fer".

A la sessió d'ahir també es va aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla general d'ordenació urbanística de la Llagosta, àmbit cases dels mestres del carrer de Sant Bonaventura i Col·legi Sagrada Família Nord. El procediment està motivat per la comunicació del Departament d'Educació de la Generalitat a l'Ajuntament exposant que el sòl destinat actualment a ús educatiu és insuficient per poder encabir tot el programa de l'Escola Sagrada Família. El regidor de Planificació estratègica i urbanisme, Marc Ruiz, va dir que el document "afegeix unes petites recomanacions que va fer Adif i el cost de l'enderroc de les cases dels mestres" que s'ha aprovat per Junta de Govern per un valor de 75.000 euros. El punt es va aprovar unanimitat.

També per unanimitat es van aprovar dos punts relacionats amb els casals d'estiu per als infants i joves amb discapacitat intel·lectual escolaritzats a l'Escola d'Educació Especial Can Vila. D'una banda, va tirar endavant el contingut i la signatura del conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal del Vallès Oriental per a la prestació del servei per a 2024 i, de l'altra, l'aprovació inicial de l'Ordenança fiscal reguladora del preu públic d'aquest.

A la sessió plenària ordinària d'abril, també es va aprovar per unanimitat el compte d'explotació aportat per la Fundació Pere Tarrés, corresponent a la gestió de l'Escola Bressol Municipal Cucutras de la Llagosta pel curs escolar 2021/2022 per un import global de 445.038,86 euros, d'aquests, l'Ajuntament ha d'aportar 181.263,07 euros.

Al ple es van aprovar altres punts com la modificació de la relació de llocs de treball, la delegació de competències a la Diputació de Barcelona per a la selecció de personal per a la constitució de borsa de treball per a la Biblioteca de la Llagosta, el reconeixement extrajudicial de crèdits i la resolució d'una discrepància comptable per abonar unes factures. A més, també es va aprovar el conveni de col·laboració amb el Consell Comarcal que va fer possible l'assistència tècnica en matèria d'habitatge durant el període juny – desembre de 2023.

A l'inici de la sessió plenària es va recordar l'exregidor Pedro Fernández, que va morir diumenge. Fernández va ser regidor per Iniciativa per Catalunya entre els anys 1987 i 2007. A més, és va fer un minut de silenci pels casos de violència de gènere patits des de l'anterior ple.

El ple va finalitzar amb l'habitual torn de precs i preguntes. La sessió es pot recuperar al canal de YouTube de l'Ajuntament de la Llagosta i a l'Ivoox de Ràdio La Llagosta.

Darrera actualització: 26.04.2024 | 08:50